torsdag, november 08, 2007

Aleinenatt på sykehuset

Det har seg sånn at jeg for øyeblikket er overlatt til krykkene.. Etter at jeg var på fotballturnering i Ålesund med skolelaget i forrige uke, og endte karriæren brått og brutalt når ei kjerring av ei jente fant det for godt å spenne til meg i kneet.. Det blei på en måte dyttet litt opp og inn og feil vei, slik at jeg har tilbringt den siste uka hompende rundt på krycks! Veldig festlig..

Så på fredag var jeg på sykehuset i 5 timer for å ta et røntgenbilde- ingenting.. Ble kalt inn til skjekk på mandag kl 14. Det morsomste som skjedde denne dagen var da jeg skulle hompe meg gjennom den første korridoren etter å ha vandret litt ute i regnet. det endte nemlig med et skikkelig Bambi-fall med en krykke ut til hver side og 1 stk Tjoms på raua.. Åshild, som var så hjertgod og ledsaget meg denne dagen lo så ho grein, og klarte såvidt å få meg på beina igjen!(Bildet illursterer hva man gjør mens man venter på et sykehus..)

Etter noen timers venting var 2 leger og 1 overlege var skråsikre på at dette var en meniskskade, og de ba meg faste og belage meg på en mensikoperasjon kl 18...
Så jeg ble altså innlagt og utstyrt med en deilig kjortel, og tenk jeg fikk til og med lov å beholde min egen truse! Da klokka nærmet seg seks fikk jeg skikkelig "Gray's Anatomy"-følelse: Der lå jeg, i ei sykehusseng med sykehuskjortel, og ble trillet ut gjennom alle korridorene og inn og ut av en heis, og endte til slutt opp på et operasjonsrom. Der fikk jeg sånn hårgreie på hue, pulsmåler på fingeren, gjennopplivingsknapper på brystet, sånn vanngreier med noen doser mofin inn i hånda og oksygenmaske. Heftig!

I hvert fall... Etter halvannen time i koma, to timer på overvåkning og en to-tre ekstra doser med morfin, ble jeg igjen sendt tilbake til "rommet mitt" for natten.. Jeg har vel egentlig aldri vært så rusa i hele mitt liv. Det meste gikk egentlig i kryss og jeg lurer fælt på hvor mye rart jeg sa til de sykesøstrene den natta..

For jeg sov ikke så mye.. fordi jeg verket.. Og på toppen av det hele: Når det omsider led mot morgen, fikk jeg besøk av en ny pasient på mitt 4-manns rom. Hun gjorde egentlig ikke en flue fortred og er egentlig ikke så veldig interessant, MEN så kom det ei til.. og ho snorka.. og snorka.. og snorka.. i FIRE timer i strekk!! Jeg trodde jeg skulle klikke, og hadde mest lyst til å hive ei pute bort på ho, men snill som jeg er så gjorde jeg ikke det..

Så etter å ha blitt lovet å bli "skjekket ut" av sykehuset i 5 timer, kom jeg meg omsider ut klokka ett.. En særdeles hyggelig aleinenatt må jeg si!
Men over til noe langt mer hyggeligere.. Her er en liten smakebit av når min nordlige venn, Ragne øver på vår (meg, Ragne og Åshild) nyskrevne Goretex gangstah rap på sin aleinenatt langt, langt inni skauen.. Urfremføringen vil finne sted på Revyen om to uker!
Sist, men ikke minst vil jeg oppfordre alle som deler min skjebne der ute, om å melde seg inn i nystiftede K.R.Y.K.K. Vi har daglige treninger i gymsalen på Nordfjord Folkehøgskule, med stadig økende medlemstall! Skjekk ut K.R.Y.K.K gruppa på fjesboka for mer informasjon.
LENGE LEVE K.R.Y.K.K!!

PS:Det er også mulig å starte egne lokallag. Henvendelse til meg direkte.

19 kommentarer:

Ingvill sa...

HAHAHAH, jeg ler!!!! Skikkelig morsom post! Merker jeg kjenner meg igjen med kneskade+sykehus! Håper du blir fort frisk og kan gå på beinet igjen! (hvis du ikke kan det allerede da,.. Jeg måtte vente ca 1 måned... da kunne jeg gå uten krykker... Men du kan sikkert gå litt før det, da!!!) Men jeg vurderer sterkt å starte et eget KRYKK-lokallag. Tenker jeg skal få til et samarbeid med menighetscupen også- så slipper vi hjelp frs norsk folkehjelp til neste år....!

Katrine sa...

Ja! La oss starte en egen KRYKK-menighetscup! Jeg er klar som vanlig jeg! Jeg frykter at det blir en del dager til på krykkene, så jeg er klar for litt papirarbeid om du ønsker å starte et eget lokallag;) Ha en ellers herlig dag!

Vilde sa...

På en KRYKK-menighetscup kan vel keeper og dommeren sitte i rullestol?? De trenger jo hendene (til å ta ballen eller til å vise tegn og blåse i fløyta)

Hilde sa...

Fantastisk post! Det passet meg veldig greit at du var på sykehus noen timer, for da fikk jeg noe å gjøre =) Det har seg nemlig slik at jeg kjedet meg littegrann på den tiden.

Diskusjonen her om KRYKK-menighetscup minner meg egentlig mer om sånn paralympics greier. Menighetscup for handicappede...

Gleder meg til det kommer brev igjen!!

Katrine sa...

JEG KAN GÅ!!Skal forresten gjøre et forsøk på å skrive et brev.. Hadde faktisk glemt det litt.. Er midt i revyen ser du!

Ragnhild sa...

Katrine, du katrine. Det er en fryd å se at du går uten krykker(selv om dette betyr at du ikkje lenger er medlem i krykk??) og at du har på deg dongeribukser i dag!!!
Stå på videre du..
klem

Katrine sa...

Kjære kjære Ragnhild! Tror du virkelig at jeg ikke er medlem i KRYKK lenger bare fordi jeg er krykkeløs?? Jeg er jo opphavskvinnen! Det er takket være meg at KRYKK eksisterer og da er det aldri snakk om noen utmeldelse PUNKTUM.

Ingvill sa...

Nå har jeg lyst til å lese om hvordan du har det på folkehøyskolen! Skriv en post da vel! HINT!;)

Du er skjønn!

Katrine sa...

det er ikke så lett å skrive post når man befinner seg langt ute i skauen i pøs regnvær...
Du ved hva man sier.. den som venter på noe godt..

Hilde sa...

Nå synes jeg ærlig talt at vi har ventet lenge nok...

Julekalenderen din/min er heilt fantastisk! Min favoritt så langt er: "Hei mamma!" - hvis du skjønner...

Gleder meg til du kommer hjem, min venn!!

Katrine sa...

Man lager ski hele dagen lang.. det tar sin tid, og akkurat nå har jeg nok av julegaver å lage på fritida... Så sånn er det med den saken.. Blir nok en post i jula ei gang:p

Men nei jeg skjønte ikke hva du mente.. Hei mamma??

Hilde sa...

For å gi et hint, så kan jeg nevne at det er et bilde, temaet vil jeg si er egyptisk, og plutselig er det noe som ikke er som det skal være, nemlig "Hei mamma!"

Håper skiene dine blir bra da, siden du legger så mye tid ned i de lissom =)

Katrine sa...

haha tok an;) hadde bare glemt at den ble med.. Men ja skian blei bra de! Litt skummelt for vi bente de litt for fort, så det løsna ei flis, men tror det går fint:) nå gleder jeg meg til å komme hjem.. pakking pågår, så jeg må stikke! Snakes on å plane..

Slingsa sa...

Jeg kom plutselig på at jeg enda ikke har fått premie for den gangen jeg gjettet rett.:D

Katrine sa...

Premien var jo en is, og for å få den må vi nesten være på samme sted til samme tid og da også helst om sommeren siden det er da man spiser mest is.. men bare husk den du, så skal jeg nok holde mine løfter!

Ingvill sa...

Hva er unnskyldningen for ikke å ha laget en ny post, nå da?

Katrine sa...

Ehhmm.. den unnskyldningen har jeg ikke kommet på enda..

Vilde sa...

Nå syns jeg vi har ventet lenge nok på ny post, du har ikke postet i hele år!!

Katrine sa...

Nei jeg foretar meg mye annet må du skjønne...:P
hmm.. jeg skal gruble på en godpost, men tør ikke love når den kommer.. nå har jeg ikke vært på dataen på ei uke ser du..