mandag, februar 18, 2008

Dassfilosofen - Det moderne mennesket!

Har du noen gang fundert over hvorfor mange bruker så utrolig lang tid på do? Spesielt når de virkelig ikke trenger å bruke lang tid (altså kun bimmelim, ikke bommelom..). Mens andre er så kjappe at de helst vil bli tatt tiden på for å prøve å slå sin egen dassrekord?

Agent Tjomz har gjort en grundig research på området og vil nå forklare fenomenet Dassfilosofen en gang for alle..


Tro det eller ei men faktisk så har hele 82% av oss en dassfilosof i magen.


*Dassfilosof = Person som synes det er tilfredsstillende å tenke mens man sitter (eller står) på et toalettbesøk. Personen vil gjerne ha noe å lese på eller studere visuelt. Hvis det ikke fins på stedet, blir personen urolig og begynner straks å lete etter detaljer å irritere seg over, som for eksempel en shampoo-flekk på dusjdøra, at dorullen står feil vei (da snus den selvfølgelig), at dorullen ikke er revet av perfekt i kantene, flue i vinduet, støv på gulvet osv osv..


De resterende 18% har fobi mot dassfilosofi og kalles derfor dassofober.


*Dassofob = Motsatt av en dassfilosof. Person som har fobi mot dassfilosofi og derfor er så hurtig som mulig på sine toalettbesøk. Personen lukker gjerne øynene mens han/hun gjør sitt på do for å unngå å bli opphengt i detaljer på stedet eller studere ting visuelt. Bruker gjerne tidtaking som avledningsmoment for ikke å bli "busta" som Dassofob. Det er nemlig ikke så kult å være dassofob.

Hvis du er i tvil om hva du er, hvem du er og hvor du vil være - ta kontakt med Agent Tjomz. Jeg vil gjøre alt i min makt for å lede deg på rett vei, altså inn i dassfilosofenes verden.Vil DU være med å støtte dassfilosofenes arbeid? Det kan du enkelt gjøre ved å skaffe deg

A) Ei Dobok

- Hvor kreative dassfilosofer kan få boltre sine fantasier og verdensproblemer fritt.

B) Lesestoff

- Eksempelvis tegneserier av ymse slag - for å få tankene til å vandre.

C) Visuelle opplevelser

- Eksempelvis ei badeand..

D) Detaljer å irritere seg over..
Eller du kan gi ditt bidrag til DFLF (DassFilosofenes LandsForening) ved å ringe 12345678910 (100,- pr minutt).

5 kommentarer:

Hilde sa...

Hurra!!
Jeg er nok heldigvis ikke en dassofob, og har da selvfølgelig stor glede av boka om muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans.

Hipp hurra for oppdatering!!

Ingvill sa...

hahah, morsomt!!! ser fram til å lese flere nye poster snart!!!!!!! (det kommer vel flre???) Vi snakkes, babe!

Katrine sa...

Ja det er virkelig ei fantastisk bok, Hilde! Nå har jeg faktisk akkurat skrevet brev til deg, som skal postes i morgen den dag! Tror kanskje jeg skal skrive en ny post.. det hadde jo vært revolusjonerende!

Men syns ikke oppslutningen har vært så voldsom.. Hallo! Jeg har stått opp fra de henlagte blogger! Og hva får jeg? 2 kommentarer på ei uke! Ingen hets til dere to, men jeg syns det var litt dårlig..

torstein sa...

Det var på tide med ny post! holder meg til lesestoffet! driter i de visuelle tingene!

Øyvind sa...

Tankar frå ein annan Dassfilosof

Det er mykje klokt som står skreve i teksta, og eg føler at eg kan stille meg bak stort sett alt, med eit lite unnatak.
Du skriv noko slikt som ...å tenke mens han sitter (eller står)...
Vel, eg har gjort frå meg særs mykje filosofering på ramma, meir enn nok til å kunne delteke aktivt i SN sitt klimapanel (for ikkje innvide nynorsknyttarar er SN korting for Sameinte Nasjonar.)

MEN, kor mykje filosofering klarer ein å gjere medan ein står? Erfaringsmessig krev det litt ekstra konsentrasjon og hjernekapasitet for å kunne stå og gjere sitt naudsynte. Etter mitt syn er dennne vesle konsentrasjonsbiten nok til å få tankane vekk ifrå god dassfilosofering. Det å stå og i tillegg skulle filosofere krev rett og slett litt ekstra.

Du spør kanskje deg sjølv, kvar vil eg med alt dette? Jau, for å oppsummere kort vil eg kome med ei fråsegn, som eg særs gjerne vil ha kommentarar på;

Kan ein som står og gjer sitt naudsynte kalle seg ein dassfilosof?

Det er jo eit velkjent fenomen desse dagar, at det å kunne titulere seg med det eine eller der andre, men eg meinar at dassfilosof er ikkje ein tittel å tulle med.